Inschrijven

Wat kun je allemaal op deze site?

Den Haag Doet is dé site voor het aanbieden van vrijwilligerswerk, cursussen, taallessen, activiteiten en maatschappelijke stages.

U kunt direct aan de slag met:

Ik heb inlogproblemen.

Lukt het niet om in te loggen via https://organisatiepunt.denhaagdoet.nl/login? Neem dan contact op met onze servicedesk via service@denhaagdoet.nl of bel 070 - 302 44 19.

Ik heb mij per ongeluk als vrijwilliger geregistreerd.

U kunt het registratieproces als vrijwilliger afmaken. Vervolgens kunt u inloggen en uw account verwijderen. Maak vervolgens een nieuw account aan als organisatie.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt.

Klik dan op wachtwoord vergeten. U krijgt dan vanzelf uw nieuwe inloggegevens in uw e-mailbox.

Ik wil mijn e-mailadres en/of wachtwoord wijzigen.

U kunt alleen nadat u bent ingelogd uw persoonlijke gegevens aanpassen, zoals het e-mailadres en wachtwoord. Dit doet u door op Account te klikken via het uitklapmenu rechtsboven in uw scherm (icoontje onder 'uitloggen'). Ter controle vragen wij u twee keer het nieuwe e-mailadres in te voeren.

Ik wil een vacature plaatsen.

U bent al ingelogd, dus u kunt gelijk aan de slag. Uw vacature is direct zichtbaar in de vacaturebank. PEP Den Haag controleert alle vacatures en zet de status na goedkeuring van 'nieuw' naar 'vacant'. Vanaf dat moment kunt u zelf aan de slag met het wijzigen van een status. Bijvoorbeeld als u een sollicitant heeft. Mocht de vacature niet worden goedgekeurd, dan zetten we de status op 'afgekeurd' en nemen wij contact met u op voor nadere uitleg.

Vacature doorplaatsen op Volunteer The Hague.

Staat u open voor een internationale ervaring? Internationals zijn uitstekende vrijwilligers! Heeft u een vacature die alleen geschikt is voor internationals? Ga dan naar www.volunteerthehague.nl en klik op 'login as organisation'. Voer hier uw logingegevens van Den Haag Doet in. Nadat u bent ingelogd, gaat u naar het onderdeel 'My vacancies' in het rechtermenu. Klik op 'New vacancy' om een nieuwe Engelstalige vacature aan te maken.

Heeft u een Nederlandse vacature die óók geschikt is voor internationals? Dan kunt u na het plaatsen van uw vacature op Den Haag Doet ervoor kiezen dezelfde vacature door te plaatsen op Volunteer The Hague via uw Den Haag Doet account. Bij het aanmaken van uw Nederlandse vacature kunt u aangeven of u dit wilt doen. Vervolgens wordt gevraagd uw vacaturegegevens te vertalen. Heeft u daarbij hulp nodig? Dan hoeft u slecht een vinkje te plaatsen en dan helpen wij u verder. Is het de eerste keer dat u een Engelstalige vacature op Volunteer The Hague plaatst? Dan nemen we voor het vertalen van de organisatiegegevens contact met u op.

Beheren van de vacatures.

Uw vacatures beheert u in uw account bij Mijn vacatures. Daar kunt u de status van een vacature aanpassen naar Vacant, In behandeling, Vervuld, Uitgesteld of Afgesloten.

Afhandelen van de sollicitaties.

Als u openstaande sollicitaties heeft (herkenbaar aan de status 'nieuw'), dan verwachten wij dat deze binnen 3 weken afgehandeld worden. De kandidaat-vrijwilliger wil namelijk graag weten of hij/zij welkom is bij uw organisatie en wij willen deze gemotiveerde mensen niet in het ongewisse laten. 

Doet u 3 weken niets met de sollicitatie?

Dan ontvangt u van ons een melding dat wij de sollicitatie af gaan breken. U heeft dan nog enkele dagen om alsnog contact op te nemen met de sollicitant en de status van de sollicitatie aan te passen. Als u niets doet, dan breken wij de sollicitatie af.

Hoe handel ik een sollicitatie netjes af?

  • Ga naar het overzicht van Mijn vacatures. Klik onder het kopje Sollicitaties op 'bekijken' bij de betreffende vacature.
  • U bevindt zich nu in het overzicht van sollicitaties. Onder het kopje 'Status reactie' geeft u de status aan van de sollicitatie (nieuw; in behandeling; afgewezen; aangenomen; geen reactie).
  • Neem contact op met de kandidaat.

Geen reacties op mijn vacature.

Neem contact op met het Vrijwilligerspunt bij u in de buurt voor ondersteuning.

Mijn gegevens zijn niet compleet.

Doordat we de site continu aan het vernieuwen zijn, kan het voorkomen dat gevraagd wordt uw gegevens of vacature-informatie aan te vullen. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld en komen alleen ten goede aan het optimaal functioneren van de site. Op die manier kunt u steeds beter gebruikmaken van Den Haag Doet.

Hoe presenteer ik mijn organisatie en vacature(s) aantrekkelijk?

Als u bent ingelogd, dan kunt u zelf uw profiel en vacature(s) helemaal invullen. Hoe completer, hoe interessanter u bent voor de vrijwilliger die u zoekt! Kijk voor tips eens op onze pagina voor organisatie.

Voor persoonlijk advies kunt u terecht bij een van de Vrijwilligerspunten.

Hoe moeten mijn vrijwilligers een Kortingspas aanvragen?

Vrijwilligers en mantelzorgers, actief in Den Haag, kunnen zelf de Kortingspas aanvragen via Den Haag Doet. Heeft diegene al een account? Dan moeten ze inloggen op hun account en daar de Kortingspas aanvragen.

Hebben ze nog geen account op Den Haag Doet? Dan moeten ze een account aanmaken en daarbij aanvinken 'Ik ben actief als vrijwilliger of mantelzorger en ik wil een kortingspas aanvragen'.

Voor ondersteuning kunnen zij terecht bij onze servicedesk op telefoonnummer (070) 302 44 44 (bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur) of mailen naar service@denhaagdoet.nl.

Waar kan ik met vragen terecht?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de servicedesk van PEP op telefoonnummer (070) 302 44 44 bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur) of mailen naar service@denhaagdoet.nl. 

Neem ook eens een kijkje in de handleiding Den Haag Doet voor organisaties.

Hoe zorg ik voor goed vrijwilligersbeleid?

Voor het opzetten van een goed vrijwilligersbeleid en ondersteuning bij het aanvragen van de kwaliteitsonderscheiding 'Goed Geregeld',  kunt u terecht bij Pleun van den Dool via p.vandendool@pepdenhaag.nl of bel 070 - 302 44 16.

Hoe kan ik feedback geven op de website Den Haag Doet?

Op www.denhaagdoet.nl vindt u aan de rechterkant de button 'Feedback'. Vul het feedbackformulier in en PEP geeft u zo snel mogelijk een reactie.